tiistai 12. tammikuuta 2016

Kohteessa

Noniin, nyt kun on asetuttu aloilleen Reykjavíkissa, niin on hyvä aika kertoa mitä täällä on tapahtunut.

Lento tosiaan oli jo 1.1, eli oli aika vaikea aamu lähteä bussilla klo. 8.00 kohti Helsinkiä uudenvuoden jälkeen. Siitä toinen bussi lentokentälle ja lento 14.20 kohti Islantia. Lento oli helppo ja olin Islannissa paikallista aikaa klo. 16.00, josta suoraan bussilla Keflavikin lentokentältä Reykjavikiin ja taksilla asunnolle, johon muutin nyt täksi kuuksi. Vastassa minua oli ''vuokranantajani'' Jon, jonka kanssa nopeasti sovittiin käytännön asioista ja pääsin pitkän matkustamisen jälkeen nukkumaan.

Aamulla kun heräilin melko myöhään, niin Jon kertoi minulle vinkkejä bussikorteista yms, jotka hiukan helpottaa täällä asumista, samalla käytin kaupassa hakemassa ruokaa ja kiertelemässä lähialuetta. Jon on ollut todella suuri apu täällä asettautumisessa ja suuri kiitos siitä. Vaikka aluksi hiukan kaduttikin, että tulin tänne niin aikaisin, vaikka työt alkoi vasta 6.1, niin oli todella hyvä, että tulin hieman aiemmin, koska nyt on helppo vain olla ja mennä kun paikat alkaa olemaan jo tuttuja ja käytännön asiat tullut hoidettua.

Muutama päivä meni rentoutuessa ja kierrellessä kaupungilla ja nähtävyyksillä, lunta täällä on aika paljon, mutta pakkasta ei ole ollut kuin muutama aste, mikä on loistava juttu, kun on seurannut Suomen säätilannetta.

Työt aloitin siis 6.1 keskiviikkona ja pienenä shokkina sanottiin, että seuraavat neljä päivää töitä, putkeen. Eli päivät alkaa klo 10, ja päättyy 23.00-00.00. Neljässä päivässä tuli siis tehtyä 54h töitä. Täällä on hiukan erilainen käytäntö työvuorojen kanssa kuin Suomessa. Täällä ei ole vuoronvaihtoja, vaan samat ihmiset tekevät koko päivän työt. Yleensä rytmi on niin, että ma-ti töitä, ke-to-pe vapaa ja la-su töitä. Seuraavalla viikolla päinvastoin ma-ti vapaa ke-to-pe töitä ja la-su vapaa.

Töissä on ollut ihan mahtavaa, ihan huikeiden ihmisten kanssa saanut tehdä töitä ja paljon on tullut opittua uutta. Vaikka päivät ovatkin pitkät, niin se ei ole siltä tuntunut koska töissä on ollut hauskaa. Ravintolassa henkilökunta on todella nuorta, varsinkin keittiössä. Suurin osa on minun ikäisiä tai vielä nuorempia, mutta silti jo kokeneita kokkeja. Nyt on ollut pari päivää vapaata ja pojat kutsui minut hiukan katsomaan Reykjavikin yöelämää. Huomenna taas sorvin ääreen!









    Harpa.





    The Sun Voyager

 
                                 Yksi Reykjavikin pääkaduista, Skólavörðustígur.


                                 Hallgrimskirkja


    Kolin keittiö.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.